12. јун 2017.

Znaci, sila i potvrđenjeJednom je Isus rekao; pojaviće se lažni proroci u svetu, koji će pokazati velike znake i čudesa, ne bi li prevarili izabrane ako je to moguće.
Koga to zanima neka pogleda u Mateju 24 poglavlje, takodje stih 24.
Tamo je to. 

Mi živimo u jedno opasno vreme. Nazovimo ga vreme prevare. Ali šta je Gospod rekao? Izaći će lažne mesije, lažni pomazanici, dakle, koji će prikazati velike znake i čudesa ne bi li prevarili i same izabrane.
Uh, o izboru od Boga, koliko nas to veruje, skoro niko. Ali Isus ima izabrane ljude koje je on birao, ne ja ili vi, već On sam. Možda bi moj izbor bio drugačiji, i vaš takođe, ali On ima svoj izbor. On ima svoje izabranike, koje bira po svojoj volji i naravno, svojim kriterijumima. Pa tako Jakova je voleo, Ezava mrzeo, njegova odluka. Takođe ne želi ni mnoge od onih koji traže i trude se, već daje milost onima kojima On to želi. 

Ali ovi izabrani su mete u zadnja vremena. Jer dolaze lažni pomazanici i proroci i koji pri tom prikazuju velike znake i čudesa.
A sada, pogledajmo naše vreme, koliko smo mi žedni i gladni čuda. Gotovo sve denominacije padaju na to. Brate, Bog će nas pohoditi, brate Bog će lečiti bolesne u našoj sredini, brate mi ćemo prorokovati, brate mi ćemo činiti čudesa, brate vratiće se evanđeoski dani na zemlju. Brate Bog je veliki.Mi imamo čak i denomiacije koje sve što imaju od svog iskustva i težnji stavljaju na silu i čuda. 

Prijatelji moji, ja verujem da Bog leči bolesne, ja sam izlečen od astme. Ja znam da je On veliki lekar koji leči sve naše bolesti.Ali, šta naši fejtovci rade, oni uzimaju jedan deo Božije Reči i propovedaju je ljudima. I naravno čuda se dešavaju jer Gospod uvek stoji iza svoje Reči. 
Kada vi propovedate da je Bog lekar On će to potvrditi. ALI ON POTVRDJUJE SEBE, NE VAS!
Vi možete propovedati izlečenje i završiti van Boga i spasenja u paklu.
Da li ste znali to? 

Isus je rekao u taj dan mnogi će mi reći NISMO LI GOSPODE, U TVOJE IME PROROKOVALI, U TVOJE IME ČUDESA MNOGA ČINILI, ĐAVOLE TERALI. JA ĆU IM REĆI; IDITE OD MENE PROKLETI JER VAS NIKADA NISAM UPOZNAO.
I šta na ovo kažu naši fejtovci? Oni ćute naravno, kao da se to ne odnosi na njih. Mada se odnosi na većinu njih.
Kada bi ovo shvatili, čuda i to što neku službu prate čuda, ne znači da je Bog potvrđuje. 

Mi kažemo, ako toga brata prate znaci i čudesa on je potvrdjen od Boga.
To nije tako. Bog ima druge načine da potvrdi svoje glasnike, proroke, propovednike. 

Da li ste se pitali zašto su ljudi bili privučeni Jovanu Krstitelju?
On nije pokazao ni jedan znak, ni jedno čudo. Pa ipak učenici su ga sledili i Isus je rekao da je on najveći od rođenih od žena, koji je ispunjen Svetim Duhom još u utrobi svoje majke.
Sta ih je privuklo? On je bio prorok, a kako su to znali?
Mojsije je rekao, JA ĆU SE OBJAVITI LJUDIMA U SNOVIMA I VIZIJAMA I AKO TAJ PROROK KAŽE NEŠTO I TO SE DESI ONDA GA SLUŠAJTE, AKO SE TO NE DESI ONDA GA NEMOJTE SLUŠATI.
Kako je ovo divan princip, prorok je potvrđen da je Božiji sluga time što GOVORI U IME GOSPODNJE I TO SE UVEK DESI!
Tada imate obavezu da ga slušate.
Tada on govori Božije misli, i to je nepobitan dokaz.
Ne čuda, ne znaci, već ispunjena proroštva.
I to je to, Jovan Krstitelj je govorio proroštva u Božije ime i to se desilo. I to je privuklo pažnju učenika, a čuda u toj službi čak nije ni bilo.

A mi danas želimo da kažemo, ako imamo izlečenja na našim službama, to je dokaz da smo spašeni i da je Bog sa nama.
Ne nije. Ni najmanje.
D.D.

Нема коментара:

Dubina doziva dubinu